Előadók

Második nap

Első nap / Második nap

Asbóth Attila – freevlog.hu, főszerkesztő

Asbóth Attila

1993-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. 1996-1998 között a Webreklám Kft.-nél dolgozott. Project managementtel és internet marketinggel foglalkozott a cégnél. 2002-től a szanalmas.hu tulajdonosa. 2005-2007 között az Econet Informatikai Nyrt-nél dolgozott a freevlog.hu, freeblog.hu és a sziget.hu főszerkesztőjeként.

Berényi Konrád - online marketing tanácsadó, blogger

Berényi Konrád

2005-től onlinemarketing.hu tanácsadója, 2003-2005 között a Neo Interactive tanácsadója volt. 2002-2003 között a Guards Rt. (Gyalogló oldalak), key account managereként tevékenykedett, 2001-2002 között a Fiatalok Európáért Alapítvány - Eduport felsőoktatási portál főszerkesztője volt, 2000-2001 között az Index.hu Rt marketing ügyintézőjeként dolgozott.

Bruckner Zoltan - Primus Capital Kft., ügyvezető

Bruckner Zoltán

2000 óta foglalkozik kockázati tőke befektetésekkel. Előbb mint a 3TS Capital Partners country menedzsere, 2003 óta pedig a Primus Capital kockázatitőke befektetési alapok egyik alapítója. A Primus alapok kizárólag induló és korai szakaszú, elsősorban technológiai vállakozásokba fektetnek be, cégenként 10-100 millió forint közötti összeget. A Primus alapok jelenleg hat befektetéssel rendelkeznek, köztük az Arcus Interactive Csoporttal (az Arcus-on keresztül a Mirai, red-stars és Arcanian ügynökségekkel az online média, marketing és keresőmarketing területén) és a portáltechnológiát fejlesztő és értékesítő Sense-Net Kft-vel valamint a budapesti idegennyelvű program magazinnal, a Funzine Média Kft-vel. A Primus további befektetései az elektronika és a biotechnológia területén történtek. Bruckner Zoltán 1996-2000 között az ING Barings amszterdami központjában, azt megelőzően az AT Kearney menedzsment tanácsadó cég washingtoni irodájában dolgozott. Egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban a New York-i Bard College-ban és a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen (SAIS) végezte.

Dezső András - urbanlegends.hu

Dezső András

Politológiát és nemzetközi kapcsolatokat tanult. 1998-tól dolgozik internetes újságíróként: az Internetto svájci mutációjának alapítója, majd 1999-től 2001-ig az Index külső munkatársa. 2003 óta a hvg.hu újságírója, majd szerkesztője. A 2003-ben írt Párduc bosszúja című fikciós blogját könyvben is kiadták. 2004-től a városi legendákkal, hoaxokkal foglalkozó Urbanlegends.hu nevű blog egyik szerzője. A 2006-ban megjelent – városi legendákat, tévhiteket és hoaxokat feldolgozó – Legendavadászat című könyv társzerzője. Több internetes átverés és médiahack fűződik a nevéhez (pl. Gyógyító Webgömb, Lakodalmas rock dalszövegíró tanfolyam, Ultrakonzervatív Magyarok Csoportja).

Fekete Ferenc - Webfejlesztő

Fülöp Tamás

Kommunikáció-technikai Mérnök és Rendszerinformatikus végzettséggel rendelkezik. Fejlesztőként szerveroldali és kliensoldali programozás a feladata. A PHP-s múlt után itthon az elsők között váltott a Ruby on Rails keretrendszerre, amely lehetővé teszi webalkalmazások gyors és hatékony kifejlesztését. Számos weboldal és webalkalmazás fejlesztésében részt vett. Tapasztalatait, gondolatait szakmai blogján publikálja (http://online.blogter.hu). A "Getting Real" szemléletmód szerint készülő Dolgomvan.hu startup-ja segít a személyes/üzleti információmenedzsmentben, kisebb projektek menedzselésében. Bár jelenleg privát béta állapotban van, hamarosan indul. Tag-ek: Ruby on Rails, Ajax, XHTML, CSS, felhasználói felületek, getting real

Fischer Kristóf - Videogizmo

Fischer Kristóf

2001-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-történelem szakán, majd posztgraduális képzés keretében elvégezte az Iparművészeti Egyetemet. Jelenleg a CEU Business School MBA képzésében vesz részt. 2002 óta a Mimóza Kommunikációs Kft. projektvezetője, 6 éve vezeti online oktatási célú játékok tervezését, kivitelezését, 3 éve a UPC Magyarország Kft. megbízásából. 2006-ban vezette a Upcity, Magyarország első ARG-jének megalkotását. Néha szervez rendezvényeket, és vezet olyan projekteket, mint a UPC Magyarország Kft. Videogizmo videomegosztó alkalmazásának fejlesztése. Büszke apa, 1,5 éve a pilisben él, kutyatulajdonos, társalapítója és szerkesztője a Szindbádék gasztronómiai blognak.

Gőcze Edit - Pan (kemenykalap.freeblog.hu)

Gőcze Veronika

Miután kommunikáció és művelődésszervező szakon szerzett diplomáját évekig reklám és PR-ügynökségeknél kamatoztatta, jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal munkatársaként dolgozik. Számára az önmegvalósítás lehetőségét nyújtja az unokahúgával közösen működtetett blog és a bloggerkávézó, ahol a virtuális közösségekben rejtőző kreativitásnak adnak teret képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, kerekasztal beszélgetések és egyéb rendezvények formájában.

Gőcze Veronika - Stan (kemenykalap.freeblog.hu)

Gőcze Veronika

10 bankszakmában eltöltött évet követően, egy sikeres informatikai vállalkozás társtulajdonosaként, második gyermekének születése után vált olyan komollyá a blogszféra iránti érdeklődése, hogy a közösen írt blog mellett unokanővérével megnyitotta az első magyar bloggerkávézót. Mivel ez a kitérő a tervezettnél is nagyobb hatást gyakorolt életére, jelenleg kulturális PR szakirányon tanul tovább, a GYES lejárata után pedig döntenie kell, bankkártyák vagy bloggerek?

Hazai András - Videoplayer.hu, termékfelelős

Hann Endre

Tanulmányait az ELTE szociológia és média-kommunikáció valamint a BKF üzleti kommunikáció szakán végezte. A tv2-nél televíziós műsorok honlapjait szerkesztette, majd 2004-ben projektmenedzserként felügyelte az MTV új internetes portáljának elkészítését. Jelenleg a Sanoma Budapestnél a videoplayer és a térkép24 termékek gazdája.

Imecs Orsi - Index / Velvet munkatársa

Imecs Orsi

Tanulmányait az ELTE Bölcsésztudományi Karán kezdte német-holland szakon, majd az ELTE Társadalomtudományi karán szerzett politológus diplomát, 2005-ben. Egy évvel később a CEU-n MA fokozatot szerzett politika tudományból. 2005 óta az Index / Velvet munkatársa. A Tejbevajban blogot 2006 novemberében alapította.

Kálmán Tamás - ETRAGET Kft., Country Manager

Kálmán Tamás

1998-ban a T-Mobile (akkor még EuroTel) mobiltelefon-szolgáltatónál kezdett dolgozni, ahol ügyfélszolgálati menedzserként tevékenykedett. 2002-ben került az Orange mobiltelefon-szolgáltatóhoz, ahol értékesítési menedzser funkciót töltött be kis- és középvállakozások számára. 2004-től az Intersonic társaságnál, mint DVD-stúdió menedzser dolgozott, ahol a DVD gyártásért volt felelős. 2005. novemberétől tölti be az ETRAGET Kft. magyarországi részlegének Country Manager pozícióját.

Kosztolányi Éva - Kék Tündér NOLblog

Kosztolányi Éva

2004-ben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán kommunikáció szakos diplomát, 2006-ban kommunikáció-újságírás szakos kiegészítő egyetemi diplomát szerzett. 1995-től 10 éven át a Magyar Telekom-nál (korábbi nevén Matáv Rt.) dolgozott menedzserasszisztensként. Jelenleg a Magyar Telekom outsourcing partnerénél, az Infodok Kft-nél dolgozik. A Nolblog-on 2005 óta írja Kék Tündér naplóját. 2006. augusztusa óta a Népszabadság Online-nál újságíró gyakornok. (Sziget 2006 melléklet, Fesztivália melléklet)

Miskolczy Csaba - Blogter kft. ügyvezető

Miskolczy Csaba

A Blogter kft (2005) alapító tulajdonosa és ügyvezetője, aki irányítása alatt a Blogter kifejlesztette az első hazai web 2.0 blogportált, továbbá a Videobomb nevű közösségi videó-megosztó portált, a Linkter link-megosztó portált és a Hírfigyelő.hu website-ot. A Blogter web 2.0-s szakmai műhelyként számos internetes médium szolgáltatását készítette, például: Népszabadság Blog (NOL), Magyar Reklámszövetség reklámkonferenciája, HVG Golden Blog. Korábban a TEXTlab kft vezetőjeként szövegbányászati technológiát szállított nagyvállalatok számára, mint például a Magyar Telekom, Philip Morris, UPC és a Siemens Gmbh. Előzőleg a TELNET Magyarország Rt. produkciós igazgatójaként (2001-02) a Stop! Portál szerkesztőségét és tartalmát irányította. Televíziós producerként (1996-2002) a vezetése alatt több száz ismeretterjesztő tévéműsor készült: a Delta (MTV) és a Jövőnéző (TV3) sorozatcímek alatt. Dolgozott még belpolitikai újságíróként a Magyar Távirati Irodánál (1995-96). Egyetemi tanulmányait a JATE Médiaszakon végezte el 2002-ben

Nagy Bálint – Magyar Reklámszövetség, elnök

Nagy Bálint

1985-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Azóta a marketing és kommunikációs szakmában dolgozik. 1985-től hat éven át a MALÉV-nél dolgozott. Maléves pályafutása utolsó két esztendejében a MALÉV arculatváltási, márkaépítési programjának vezetője volt. 1991-ben a BBDO Budapest ügyvezető igazgatójaként ismertette meg a magyar piacot többek közt a Douwe Egberts, Pizza Hut és Wrigley's márkákkal, továbbá a DELTA légitársaság nevével. 1992 februárjától az IBM Magyarország marketing kommunikációs igazgatója lett. 1995 szeptemberétől a MATÁV Public Relations igazgatójává nevezték ki. Itt több, mint 11 évet töltött, 2002-től a Matáv Csoport, majd a magyarországi T-Csoport kommunikációs igazgatója 2006. december 31-ig.

2002-től- 2006-ig az Axelero, majd T-Online Zrt. Igazgatósági tagja. 1994-óta az International Business School marketing kommunikáció szakos vezető tanára. 2006 végétől a Magyar Reklámszövetség elnöke.

Nagyistók Tibor - MTV Kultúrház

Nagyistók Tibor

Németh Ádám - Jó-hely.hu, a BME műszaki informatikus hallgatója

Németh Ádám

2003-2004 közt az Euromarknet munkatársa, több honlap tervezője, a Typo3 tartalommenedzsment rendszer szakértője. 2004-2006 közt a Simonyi Károly Szakkollégium tagja, oktatással, innovatív projektekkel foglalkozik, a villanykari tanulmányi wiki kezdeményezője. 2005 óta saját fejlesztőcsapatot vezet. Ez a csapat fejleszti többek közt a BME Médai és Kutató Központ (MOKK) közreműködésével a mára több mint 1000 felhasználót tömörítő jó-hely.hu szolgáltatást is. 2006 nyarától a MOKK kutatói ösztöndíjasaként közösségi médiával foglalkozó EU projekt szakértője. Webes szolgáltatásokkal, tartalommenedzsmenttel foglalkozik.

Novák Péter - Kirowski, ügyvezető

Novák Péter

1996-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Szakdolgozatát a digitális marketingről írta. 1996-tól a Matávnál értékesítési, majd marketingkommunikációs területen dolgozott, ahol elsősorban online marketinggel foglalkozott, 1999-től a Matávnet médiaértékesítési területét vezette. 2000-ben csatlakozott a Kirowski csapatához, ahol 2006-tól az ügynökség ügyvezetője. A Magyar Reklámszövetég munkájában 1999 óta vesz részt, az MRSZ Internet Tagozatának alapítója, vezetője, az szövetség Ügyvezetésének 2000 óta tagja, 2006-ban alelnöknek választották.

Nyírő András - Ringier Kiadó

Nyírő András

1989-ben végzett az ELTE BTK történelem-szociológia szakán. Egyetemi tanulmányai alatt szerkesztőtársaival együtt összeállított egy életrajzi lexikont és kronológiát az 1945-1989 közötti politikai rendszerről Segédkönyv a Politikai Bizottság tanulmányozásához címmel. 1992-ben posztgraduális diplomát szerzett. 1993-ban megjelentette az első magyar multimédia CD-ROM-ot, a Politikát, melyben a Segédkönyv anyagát dolgozta fel és egészítette ki. Ezután az IDG lapkiadó kötelékében ABCD néven interaktív multimédiás CD-magazint indított. 1995-ben indította útjára az Internettót, az első hazai internetes magazint. A lap műfajt teremtett élő interjúival, fórumaival, hírleveleivel és különszámaival. Parti Nagy Lajos előszavával megjelentette internetes szlenggyűjteményét, a Zsargont. Megszervezte az első internetes interaktív tv-adást. 1999-ben megalapították az Indexet, és a közönség hűen követte Nyírőt és a szerkesztőséget az új laphoz. 2000-ben a Westelhez igazolt, ahol tartalomfejlesztési igazgatóként feladata az sms-es, mms-es és wapos információszolgáltatások megszervezése volt. 2005-től a Ringier kiadóban foglalkozik internetes és mobilos tartalomfejlesztéssel.

Para Kovács Imre - újságíró, blogger

Bodon Ildikó

Nagyon régen születt, de még mindig él. Jelenleg egy animációs sorozaton dolgozik a feleségével, amiben mindenkit megvernek. A világ még tartozik neki.

Pintér Róbert – ITTK, tudományos és stratégiai igazgató

Bodon Ildikó

Végzettsége: szociológus-politológus, szociológia PhD. 1998 óta dolgozik az ITTK-ban, 2006-tól tudományos és stratégiai igazgató, az INFINIT Hírlevél hírforrás rovatának szerzője és több szakmai műhely vezetője. 2001 óta a Budapesti Műszaki Egyetem Információ- és Tudásmenedzsment tanszékének oktatója. Az Információs Társadalom folyóirat főszerkesztője (2005 nyarától). Hobbija az asztalitenisz, a fényképezés és a blogírás

Pohly Ferenc - T-Online.hu felelős szerkesztő

Bodon Ildikó

Miután megszerezte programozó-matematikusi végzettségét, s hallgatott némi szociológiát is, a Magyar Narancs életmód-újságírója lett, miközben saját szoftvercégében könyvelőprogramokkal foglalkozott. 1997-től a Matáv internetes stratégiájának egyik formálója, majd az alakuló Origo Kft. kommunikációs vezetője. Az időközben többszörös névváltáson átesett, ma már T-Online-ként ismert piacvezető internet-hozzáférés és tartalomszolgáltatónál először marketingkommunikációval és PR-ral, majd az [origo>play] multimédiás portál létrehozásával, újabban pedig a t-online.hu felelős szerkesztői teendői mellett nagyobb projektekkel (Térkép, T-Home TV, Videa) foglalkozik. A Kattintókönyv szerzője.

Rádi Gábor

Index.hu, homár

Rónyai Márton - poll-r.hu, RaggaFuegos Online Creative

Rónyai Márton

Tanulmányokat folytatott az ELTE amerikanisztika és kommunikáció szakán. 2000-től vezeti a RaggaFuegos Creative ügynökséget. Cégük offline és online tervezési munkákkal, magazinok, honlapok tervezésével foglalkozik. E mellett stratégiai tervezéssel foglalkozik, többek között a Matesz-nak adok kommunikációs tanácsokat 2004-től. 2006-óta a Poll-r kft ügyvezető igazgatója.

Schönleber Zoltán - vállalati stratégia és üzletfejlesztési igazgató, RTL Klub

Schönleber Zoltán

Felsőfokú tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen folytatta, telekommunikáció és információs technológia szakon, majd hazai és külföldi egyetemeken szerzett MBA fokozatot üzleti gazdaság, társasági pénzügyek, és menedzsment területen 1999 és 2001 között.

1997 júliusától 1999 májusáig rendszer marketing menedzserként dolgozott a MATÁV-nál, majd a Nokia Networks menedzsere 1999 májusától 2005 októberéig. Ezen időszak alatt feladatai közé tartozott az IP marketing, az üzletfejlesztés és e-business európai területeinek irányítása. 2005 novembere óta az RTL Klub vállalati stratégia és üzletfejlesztési igazgatója.

Simó György - T-Online és T-Com vezérigazgató

Simó György

1997-ben végzett az ELTE szociológia szakán. Közel 10 évig dolgozott a média különböző területein, mielőtt a Matáv Csoporthoz csatlakozott. 1999-től a MATÁVnet programigazgatója, majd 2000-ben a Matáv Csoport internet-stratégiájának kidolgozását végző projekt egyik vezetője. 2000. április 1-től a MATÁVnet Kft. vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, majd szeptember 1-től a vállalat (2001. május 2-tól Axelero Internet Rt., később T-Online Magyarország Zrt.) médiáért, stratégiáért és kommunikációért felelős általános vezérigazgató-helyettese. 2002. júliusától az Axelero Internet Rt. Igazgatótanácsának tagjává választották, amely tisztséget azóta is betölt. 2003. november 1-től az Axelero Internet vezérigazgatója. 2006. szeptember 20-tól Simó György a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág vezetője. Emellett a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatói teendőit is ellátja, tagja a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) Igazgatótanácsának és november 1-től a Maktel Igazgatótanácsának.

Szántó Balázs - tanácsadó, a Noguchi Porter Novelli operatív igazgatója

Szántó Balázs

Közel tíz éve a piacvezető PR-ügynökség munkatársa; ez idő alatt számos magyar és multinacionális vállalat kommunikációs tevékenységében vett részt. Szakterületei az infokommunikációs iparág, a vállalati és válságkommunikáció, de FMCG és marketingkommunikációs területeken is dolgozik. Hat éve foglalkozik az új online kommunikációs eszközökkel, ötödik éve blogol a www.szanto.org címen. Az International Business School Budapestben szerzett közgazdász illetve marketingkommunikációs diplomát. 2007. januárjától a Nemzetközi PR Szövetség, az IPRA magyar tagozatának elnöke.

Szántó Gábor - Stubes.net

Bodon Ildikó

Lemezlovas, könyvelő, statisztikus, informatikus mérnök és zenész. 2007-ig köztisztviselő a Józsefvárosi Önkormányzatnál. 2001-től hobbizenész és hobbi-webfejlesztő, mely területeken elért sikerei miatt váltani tudott. Jelenleg önálló kisvállalkozását vezeti. Zenésztársával közös elektronikus tánczenei projektjük, a Techtonic már 2002-ben szerepelt az angol slágerlistákon. Legfrissebb szerzeményük, a Niki Beluccinak készített "Kék hajnal" szintén külföldi listás pozíciókat ért el. 2006-ban az angol zenemogul Eddie Gordon-nal közösen elindította a Music2Mix.com-ot, mely az elektronikus tánczenében legfontosabb rádiós és klub Dj-k elit közössége. Ma már web 2-es technikákkal itt dől el sok zeneszám sikeressége, az oldal hatása a slágerlistákra és a világ klubjaiban játszott zenékre egyre jelentősebb. A 2006 őszén indított SeriesOfTubes (eleinte hobbi)projekttel a hazai webes életben szerzett ismeretséget, mely önálló vállalkozásának indító motorja lett. Jelenleg is több webes fejlesztési projekten dolgozik és örül annak, hogy némelyik ezek közül még igazán izgalmas is.

Szebeni Tamás - Cool TV, Cool csatorna menedzsere

A ceglédi Közgazdasági Szakközépiskolában képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikusi érettségit szerzett. Ezt követően a Theátrum Színészképző Akadémiára járt, ahol színészetet és rendezést tanult. 1992-ben kezdett el dolgozni a Magyar Televízióban. Először a Falutévé című műsorban, majd a Tízórai című délelőtti közszolgálati műsorban volt szerkesztő-riporter. Az RTL KLUB elindulásától pedig e televízió szerkesztő-riportere. Először a Fókusz című műsort, majd a Mónika showt, ezt követően a Való Világ című műsort készítette. Közreműködött a Reggeli című műsorban is. Az RTL Klub-on belül a legutolsó munkája a Szombat esti láz mindkét része volt, ahol szintén mint szerkesztő-riporter dolgozott a show-ban. 2006. júliusától pedig a Cool televízió csatorna menedzsere lett.

Tóth Piroska

Tóth Piroska

2003-ban végzett szociálpedagógusként, azóta dolgozik a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórházat és Szakambulanciát fenntartó Alapítványnál. 2004-ben a Finnországban tanult Business Management szakon, ahonnan visszatérve a Vadaskert Alapítvány kuratóriumi titkára és az alapítványi iroda vezetője lett. 2006 áprilisában indította kollégáival a tourette.blogter.hu –t, mely a Tourette Szindrómában szenvedő gyermekeknek nyújt információs felületet.

2007 januárjában, az egészségügyi reformban meghirdetett kórházi struktúraátalakítás körül kialakult helyzet átláthatatlansága, és a szakmai egyeztetés teljes hiányára kívánta felhívni a figyelmet, ezért indította el a vadaskertem.nolblog.hu -t.

2007 nyarán fejezi be a nemzetközi kapcsolatok szakot, szakdolgozatát a fogyatékosok (disability) - így többek között a pszichiátriai betegek- jogaiból írtja.

Tóthmátyás Tibor - Portáligazgató, T-Online

Tóthmátyás Tibor

A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán informatikus mérnöki diploma megszerzését követően média területen kezdte karrierjét, később ilyen irányú képesítést, majd pedig az Open University Business Schoolban MBA diplomát szerzett. Mostani pozícióját megelőzően a Wallis Auto Holding Rt.-nél dolgozott, portfólióigazgatói pozícióban. Igazgatósági tagként hatáskörébe tartozott befektetések menedzselése, üzletrészek adásvétele, illetve több, a cégcsoport számára kiemelten fontos informatikai és építési projekt irányítása. Korábban értékesítési és marketing tapasztalatokat szerzett az outdoor média és a szoftverfejlesztés területén, valamint főszerkesztőként, illetve hirdetési vezetőként egy német tulajdonú kiadó autó-motor tartalmú kiadványaival foglalkozott. Jelenlegi feladata a T-Online Tartalomszolgáltatási Igazgatóságán belül az üzleti megoldások fejlesztése és működtetése

Vityi Péter - Microsoft Magyarország, vezérigazgató

Vityi Péter

1989-ben diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1990 és 1991 között a ASEA Brown Boverinál Svédországban mérőműszerek tervezése és fejlesztésével, real-time software rendszerek fejlesztésével foglalkozott. 1991-től három évig a Digital Equipment Hungary vállalatnál dolgozott, kereskedelmi munkatársként. 1994-ben került a Microsoft Magyarország Kft-hez üzletág igazgatóként, felelős volt a a nagyvállalatoknak nyújtott termékekért és szolgáltatásokért, a stratégia kialakításáért és végrehajtásáért. 2001-től látja el a cég ügyvezető igazgatói posztját. Felelős a Microsoft Magyarország Kft teljes üzleti tevékenységéért, az üzletágak munkájának összehangolásáért, a vállalati stratégia végrehajtásáért és tervezetfejlesztésért.

Első nap / Második nap

Web 2.2 Symposium - 2007 február 28. - március 1.